
Hoe kan je best je huisdieren beschermen als je producten voor je tuin gebruikt?
Bekijk de nieuwe filmpjes op handigindeTuin.be en ga aan de slag!
Comeos, de Belgische handelssector, BTV, de Belgische vereniging van Tuincentra, en Phytofar, de Belgische vereniging van de industrie van Gewasbeschermingsmiddelen, sloegen de handen in elkaar om een aantal interessante en leuke filmpjes te maken. In de filmpjes krijg je als consument of tuinier, duidelijke richtlijnen over hoe je best kan omgaan met plagen en onkruiden in je tuin.
In het eerste filmpje kwam je te weten hoe je slakken kan voorkomen en bestrijden. Wil je weten hoe je je huisdieren kan beschermen als je producten voor je tuin gebruikt? Kijk dan snel naar de nieuwe filmpjes!
Voor vragen omtrent goed gebruik van gewasbeschermingsmiddelen kan je ook terecht op het gratis nummer 0800/62 604.
Huisdieren en middelen voor tuinverzorging
Huisdieren: blootstelling beperken
Huisdieren: risico’s
Terug
Residulimieten in een complexe wereldhandel: een uitdaging voor de hele voedselketen.
Veel van de in Europa geïmporteerde goederen zijn producten die niet commercieel of in onvoldoende hoeveelheden binnen Europa kunnen worden geteeld. Om invoer toe te laten hebben we importtoleranties nodig.
Meer dan 50 chemie- en farmabedrijven stappen in sectoraal actieplan om minder water te verbruiken.
Het vrijwillige initiatief sluit hiermee aan op de doelstellingen van de recent aangekondigde Blue Deal waarmee de Vlaamse regering voluit inzet op circulair watergebruik.
Europese industrie van gewasbeschermingsmiddelen engageert zich ter ondersteuning van Europese Green Deal.
De Europese industrie van gewasbeschermingsmiddelen heeft een set van ambitieuze engagementen aangenomen om de Europese Green Deal te ondersteunen.
Nieuw filmpje: Lees altijd het etiket!
Er staat een schat aan informatie op het etiket van een gewasbeschermingsmiddel. Kijk snel naar het nieuwe filmpje en volg Phytofar op YouTube!
België koploper voor duurzaam gebruik van gewasbescherming.
Na een paar vertragingen als gevolg van de COVID-19-crisis, publiceerde de Europese Commissie eerder deze week een aantal documenten die belangrijk zijn voor de landbouwsector.