
Recyclage lege verpakkingen
In België coördineert AgriRecover de inzameling van lege verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, zaden en biociden uit de professionele sector. Ook de niet bruikbare gewasbeschermingsmiddelen, de zogenaamde NBGM, worden door hen opgehaald.
Jaarlijks organiseert AgriRecover van september tot november op meer dan 170 inzamelpunten een ophaling voor lege verpakkingen. Land- en tuinbouwers kunnen hun verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen, mét logo van AgriRecover, binnenbrengen. De flessen, doppen en zakken worden op een aangepaste manier verwerkt en zelfs gerecycleerd tot elektriciteitsbuizen!
Je vindt vast en zeker ook een inzamelpunt in jouw buurt! Waar, wanneer en hoe er ingezameld wordt, lees je op de website van AgriRecover.
Als particulier breng je de lege verpakkingen en overschotten van gewasbeschermingsmiddelen, naar het containerpark!

Raad van State herbevestigt
Waalse overheid moet federale bevoegdheden respecteren en mocht gebruik van glyfosaat niet verbieden.
Wat zijn gewasbeschermingsmiddelen?
Wettelijk gezien wordt een onderscheid gemaakt tussen pesticiden, gewasbeschermingsmiddelen en biociden
Nut van gewasbescherming
Duurzame gewasbeschermingsmiddelen zijn cruciaal voor een voldoende productie van gezonde voeding.
Hoe worden gewasbeschermingsmiddelen gemaakt?
Bij het ontwikkelen van een nieuw gewasbeschermingsmiddel zoeken wetenschappers eerst naar de 'zwakke punten’ van de plaag en trachten dan een molecule te ontwikkelen die deze zwakke punten aanvalt.
Wetgeving
De regelgeving om gewasbeschermingsmiddelen op de markt te brengen in de EU en in België is een van de strengste ter wereld.