
Recyclage lege verpakkingen
In België coördineert AgriRecover de inzameling van lege verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, zaden en biociden uit de professionele sector. Ook de niet bruikbare gewasbeschermingsmiddelen, de zogenaamde NBGM, worden door hen opgehaald.
Jaarlijks organiseert AgriRecover van september tot november op meer dan 170 inzamelpunten een ophaling voor lege verpakkingen. Land- en tuinbouwers kunnen hun verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen, mét logo van AgriRecover, binnenbrengen. De flessen, doppen en zakken worden op een aangepaste manier verwerkt en zelfs gerecycleerd tot elektriciteitsbuizen!
Je vindt vast en zeker ook een inzamelpunt in jouw buurt! Waar, wanneer en hoe er ingezameld wordt, lees je op de website van AgriRecover.
Als particulier breng je de lege verpakkingen en overschotten van gewasbeschermingsmiddelen, naar het containerpark!

Residulimieten in een complexe wereldhandel: een uitdaging voor de hele voedselketen.
Veel van de in Europa geïmporteerde goederen zijn producten die niet commercieel of in onvoldoende hoeveelheden binnen Europa kunnen worden geteeld. Om invoer toe te laten hebben we importtoleranties nodig.
Raad van State herbevestigt
Waalse overheid moet federale bevoegdheden respecteren en mocht gebruik van glyfosaat niet verbieden.
Manager van het Jaar 2020
Dirk Coorevits, CEO van bouwspecialiteitenproducent Soudal, werd door het magazine Trends bekroond tot Manager van het Jaar 2020.
European Crop Protection Association groeit en wordt CropLife Europe
Vanaf vandaag zal de European Protection Association ECPA opereren als CropLife Europe en haar mandaat van gewasbeschermingsmiddelen uitbreiden tot digitale en precisielandbouw, plantenbiotechnologische innovatie en biopesticiden.
Hervorming Europese chemiewetgeving moet steunen op wetenschappelijke data en strenge controle op ingevoerde producten
De Europese Commissie heeft haar Chemicals Strategy for Sustainability gelanceerd als onderdeel van de Europese Green Deal.